lördag 5 mars 2011

TOLIX STOLAR & MILLE K

Tolix stolarna

Greta & Anna vill förmedla nyheter och trender som håller i tiden. 
Den inredningstrenden som syns på mässor, i tidningar och bloggar är den industriella stilen och det är just industriella möbler som kommer att finnas och representeras hos Greta & Anna.
Karaktären, tyngden och historien är viktiga ingredienser hos dessa möbler.
En ikon inom den industriella trenden är Tolix stolarna som har nu kommit även till Sverige från en liten fabrik i Frankrike, samma fabrik som började tillverka dem för hand runt 1930. Mannen som ligger bakom designen och utformningen av Tolix stolar är 
Xavier Pauchard som registrerade detta märke 1927. En liten kuriosa är att fabriken har funnits i familjens ägor fram till 2004 och att i slutet på 50 talet tillverkade sonen Jean med sina 80 anställda ca 60.000 stolar per år.


Hos Greta & Anna kommer du att hitta dessa berömda Tolix stolarna i regnbågens alla färger.
Mille K

När vi besökte Köpenhamns Fashion Week i 4 dagar sökte vi efter det där lilla extra bland alla montrar som presenterade olika märken inom klädbranschen.
En monter stack ut, kläderna hade "det" som inte går att beskriva med ord. 4 märken fanns i denna monter och 3 av dem köpte vi av på direkten då vi var helt klart överrens. Vi hade hittat vad vi sökte.
Märket Mille K är en av dessa 3 från samma monter.Mille K grundades 1997 med den grundläggande idén att blanda dansk design med inspiration från de världsberömda modehusen.
Mille K:s kollektioner är feminina med fokus på detaljer.
Kläderna är moderna men tidlösa, de är snygga att kombinera på olika sätt för att skapa en look som andas personlighet och attityd.
Viktigt för Mille K. är att kläderna skall passa kvinnan i olika åldrar och med olika storlekar då vi kvinnor är modemedvetna både som yngre & äldre, både som small och large.
Titta in på Mille K hemsida och längta ...
www.mille-k.dk
Snart finns många av dessa kläder hos Greta & Anna.
Se lite kommande nyheter ur sommarkollektionen:
http://www.youtube.com/watch?v=M1lkenYC0nE&feature=related

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar