måndag 7 mars 2011

FOTOGRAFERING I ETT GAMMALT STALL

Vid 10 idag åkte vi på Greta & Anna tillsammans med fotograf Ola till Göteborg för att fota några av de varorna som kommer snart att finnas till salu i vår butik och vars nytagna bilder kommer sedan att användas för skapandet av en broschyr & annonser. 
Ola hade ordnat så att vi kunde fota i den lokal mitt i centrala Göteborg som polisen använde för flera år sedan som stall. Hästar och vagnar fanns där och var beredda att då stå i tjänst för att skapa ordning och reda.
En underbar miljö som speglar just det vi själva gillar. Gammalt, slitet och med en historia bakom sig.
Om man nu tog sig tid för att visualisera lite kunde man nästan se dessa stora vackra djur som stod och väntade på sina ryttare i uniform. Idag är det dock bilar istället som har tagit hästarnas plats i denna lokal.
En påminnelse om att saker och ting har sin gång men även en påminnelse om att ha respekt för det som har varit. Det är det unika som är så speciellt och det unika finns idag sällan i nyproducerade ting.
Vi tittade på dessa gamla slitna väggar där hästarna kanske sparkade emot då de ville ut, vi kunde ana några små händelser som skedde just där, vi såg dem i vår fantasi.Scarfar, Tolix stolar, träskor, någon stövel, klänningar, doftljus, handdukar samt mattor blev fotade i olika vinklar för att sedan kunna plocka fram den bilden som speglar som bäst våra tankar.
Det nya med mot det gamla, det mjuka mot det hårda, det rena mot det smutsiga.
Helheten finns hos oss i harmoniserade kontraster.


Självklart lekte även vi fotografer med våra telefoner och små digitala kameror...


Esprit handdukarna fotades i olika färger och med olika bakgrund. 
Fantastisk kvalité och underbara färger om ni inte har haft dessa tidigare. 


Flera andra kort finns men kan inte riktigt avslöja flera märken. Vi vill gärna presentera dem lite i taget tillsammans med en riktig beskrivning.
Senare ikväll kommer vi att avslöja ytterligare två märken som kommer att finnas hos Greta & Anna från den 25/3.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar