söndag 10 april 2011

WABI SABI

Den japanska livsfilosofin Wabi Sabi är en ny trend som börjat bli mer och mer populär i inredningen runt om i världen. Med  begreppet Wabi Sabi menas att man hyllar det ofullkomliga – så släpp perfektionismen & bjud in naturen samt känn vördnad för det slitna.


Gamla dörrar har hos oss blivit en skjutdörr och visst är de slitna gamla detaljerna i dova färger helt underbara!

Wabi Sabi står för allt som inte är skinande nytt, symmetriskt eller perfekt. Det som istället ägas fokus på är den blygsamma skönheten i saker, trots skönhetsfel och andra brister. Det hämtas in mycket från naturen som stenar och trä, och använder gärna naturens färger.
Det är även en väldigt miljömedveten inredning då mycket av inredningen består av natur, och även andra återvinningsbara material. Njut av farmors gamla spetsgardiner trots de har en liten reva, plocka fram dina gamla kort och rama in dem med gamla ramar du fått eller köpt på second hand, gör en lampa av gamla koppar eller använd dem som ljus.  Allt som har med gamla ting av värde och full av nostalgi fungerar i Wabi Sabi´s värld.


Hos oss hittar du just Wabi Sabi inredning. Gamla ting med en historia bakom sig, ting som vill berätta sin egen historia ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar