tisdag 19 april 2011

FOTON PÅ VÄGGEN

Inspiration kan hämtas från andra bloggar och idag handlar det just om det.
Följande inlägg är kopierad från bloggen med följande adress:


Tycker att inlägget innehåller bra tips och vill därför tipsa vidare till er läsare.
Dags att leta fram gamla kort ... =)

Tavelvägg/Picturewall

bild: Pottery Barn
Att hänga snygga tavelväggar är ibland lättare sagt än gjort och när jag googlade efter inspiration och bilder hittade jag många bra idéer ;-) Men nu finns det till och med företag som specialiserar sig på detta! vet ej om det kommit till Sverige än? se längre ner..
bild: Better Homes & Garden
Ett gammalt trick är att göra på detta sätt :-) Rita upp egna mallar och testa sig fram, beskrivning från Better Homes and Garden
  1. Trace pictures onto brown kraft paper and cut out. Label each of the papers with a description of the picture or a corresponding number.
  2. Using blue painter's tape (which won't pull up wall paint), tape the papers to the wall. Experiment with arrangements until you have one you like.
  3. Install picture-hanging hardware directly through the paper. Pull paper away and hang pictures one by one.
foto: Petra
Snyggt arrangerat av bloggen Design Fragment>>


bildkälla: Bauhaus Hemma
Via ett annat forum hittade jag denna fina mall som en tjej ritat upp, snyggt och bra med måtten på tavlorna utmärkta!
Om jag har mätt rätt enligt denna ritning så blir det ca 140x150cm väggyta och förslagsvis så är Ikea´s ramar RIBBA ett bra alternativ :-)

bild: Country Home
Vill man inte "sveva" ut för mycket kan man satsa på något mer stilfullare och enklare..

bild: Willow Decor
vackert!

bild: Pottery Barn
Att blanda svarta och vita ramar är jättefint. Personligen tycker jag också att ju mer passepartout (det vita kartongpappret runt bilden) man har desto snyggare och stiligare blir tavlan. En pytteliten bild med en väldigt stor passepartout till kan bli väldigt effektfullt!
Att hålla sig till enhetliga motiv och/eller färgskalor gör det också mycket snyggare.


En passepartout [pasparˈtuː] (franska passe-partout, ’går, passerar överallt’) är ett stycke papper eller kartongmed ett hål, som läggs bakom en glasskiva i en ram så att bildens kanter skyms. Den kan användas som dekoration för att ringa in ett motiv, till exempel i porträtt, eller för att dölja att bilden är för liten för ramen. En passepartout har också fördelen att den ger ett litet mellanrum mellan bilden och glaset, vilket minskar slitaget på bilden. :-)
källa: Wikipedia
bild: Dawn M
Ett av många exempel att hänga på. Att hålla sig till raka linjer runt hela tavelväggen ger ett rent intryck.

bild: Design & Sponge
Men visst kan det bli lika fint att göra precis tvärtom som här till exempel.

Ja då kommer vi till företaget The Perfect Picturewall i New York, som säljer den ultimata lösningen för dem som vill lösa det snabbt och smidigt ;-) Undrar om detta finns i Sverige, någon som vet?
bild: The Perfect PictureWall
Hoppas detta inspirerade. Själv kommer jag att ha nytta av alla dessa bilder när vårhallrenovering blir klar för då ska det nämligen bli en stor tavelvägg :-)
bild: Boligmagasinet
..och under tiden ska jag fundera ut vilka motiv som skall ramas in och vilka ramar det ska bli till. Sen är det bara att hålla spiken och hammaren rätt och hoppas på det bästa :-)
Tjingeling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar